Ouders spijbelaars aangepakt

De Britse minister van Onderwijs, David Blunkett, zal vandaag op het partijcongres van Labour in Bournemouth nog strengere maatregelen aankondigen tegen ouders van spijbelaars.

Blunkett wil volgens de BBC de maximale straf voor ouders die niet in staat zijn hun kinderen naar school te krijgen verhogen van 2.000 tot 5.000 pond (meer dan 15.000 gulden). Ouders zouden, als het aan de minister ligt, desnoods gearresteerd moeten worden om hen op hun plichten als opvoeders te wijzen.

In een vraaggesprek met de BBC-radio zegt Blunkett: ,,Sommige ouders doen hun best om hun kinderen naar school te krijgen, maar er zijn er nog veel te veel die zelf 's morgens het bed niet uitkomen. Logisch dat hun kinderen niet naar school gaan.''

Volgens Blunkett moet de regering haar best doen om scholen en kinderen in achterstandssituaties te helpen, maar hij verwacht dan wel iets terug van hen.

Scholen moeten van Blunkett spijbelaars beter registreren en de ouders eerder waarschuwen. Doel van de maatregelen is om in 2001 het aantal hardnekkige spijbelgevallen met een derde te verminderen. (BBC)