Leidsche Rijn krijgt Huis voor de Amateurkunst

De gemeente Utrecht wil in het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn een Huis voor de Amateurkunst bouwen. Het moet een voor Nederland uniek zalencomplex worden, dat plaats biedt aan grote en kleine voorstellingen en les- en repetitieruimten. Gebruikers krijgen er technische, artistieke en zakelijke ondersteuning.

Het idee voor het ongeveer 8 miljoen gulden kostende amateurkunstencentrum komt van een aantal hoofden van culturele instellingen in Utrecht. Ze vinden dat Leidsche Rijn geen eigen schouwburg, muziekcentrum of museum nodig heeft omdat die instellingen op korte afstand in Utrecht te vinden zijn.

De wijk en de bestaande stad zouden meer hebben aan iets nieuws, dat een aanvulling vormt op het bestaande culturele menu van Utrecht. De nota waarin de culturele toekomst van Leidsche Rijn staat beschreven, moet nog door de gemeenteraad behandeld worden. (ANP)