KLM wil belang in British Midland

Topman Leo van Wijk herhaalde gisteren dat luchtvaartmaatschappij KLM interesse heeft in een belang van 40 procent in het Britse bedrijf British Midland. Dat zei Van Wijk gisteren op een bijeenkomst voor buitenlandse journalisten in Den Haag. British Midland is met een omzet van 2 miljard gulden de tweede luchtvaartmaatschappij van Groot-Brittannië. Ook zei Van Wijk dat de KLM en het Italiaanse Alitalia van plan zijn hun samenwerking uit te laten lopen in een volledige fusie. KLM zou een belang kunnen nemen in Alitalia, zodra de de Italiaanse overheid van plan is zijn belang van 53 procent in Alitalia te verkopen. De twee bedrijven hebben van de Europese Commissie al toestemming voor een fusie, zei Van Wijk. ,,We hebben in Brussel destijds geen toestemming gevraagd voor onze alliantie, maar voor een fusie. Die hebben we gekregen.'' (Redactie Economie)