Internationale beurzen

LONDEN

De strijd om National Westminster bleef vanmorgen de Londense beurs beheersen. Bieder Bank of Scotland moest 3,2 procent in koers terug omdat beleggers een tegenbod verwachtten van Royal Bank of Scotland en Abbey National. De FTSE-index was 0,15 procent lager op 6097 punten.

FRANKFURT

Nadat Wall Street gisteren een minder dan verwachte koerswinst liet zien, zakten aandelen in Frankfurt vanmorgen in. De DAX-index was 0,9 procent lager op 5193 punten.

PARIJS

Aanwijzingen dat Wall Street vanmiddag iets lager opent zorgden voor lagere koersen in Parijs. De CAC-index was 0,5 procent lager op 4574 punten. Technologie- en telecomaandelen waren zwak.

TOKIO

De beurs van Tokio heeft vanmorgen een stevige sprong omhoog gemaakt. De verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de dollar gaf veel beleggers meer vertrouwen in de toekomst van de Japanse economie. Het Nikkei-gemiddelde sloot met een winst van 505 punten (3 procent) op 17.326.

De beurs van Taiwan stond vanmorgen opnieuw op verlies: min 2,35 procent. De Taiwanese beurs was gisteren voor het eerst sinds de zware aardbeving van vorige week weer open. Toen was het verlies al 2,7 procent achteruit. Hongkong sloot 0,7 procent hoger.

NEW YORK

De effectenbeurs van New York is de week voorzichtig, maar positief begonnen. Het Dow Jones-gemiddelde eindigde 24 punten (0,23 procent) hoger op 10.303. Koopjesjagers beheersten de handel, nadat de aandelenkoersen vorige week fors waren ingezakt. Ook de technologiefondsen profiteerden van het voorzichtige optimisme. De Nasdaq-index steeg bijna 0,8 procent.