Het wegwerpurinaal

Terwijl de politie met man en macht tracht het wildplassen te beteugelen, doet de markt zijn werk en vindt de oplossing voor dit probleem. Gezien bij de drogist in de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam: Mini Potti, het eerste `wegwerp urinaal', zoals leverancier Tendem uit Zwolle het zo treffend omschrijft. Mini Potti is een soort flesje, gevuld met korrels die vijftig keer hun volume in vocht kunnen opnemen, `zo'n 600 ml, twee volwassen plassen', volgens de folder bij de verpakking... `Hoge nood en geen toilet in de buurt?! Geen nood: met Mini Potti heeft u altijd uw eigen wegwerptoilet bij de hand', gaat het foldertje enthousiast verder. `Waar dan ook: in de file, op vakantie, bij grote evenementen...' Iedereen heeft er plezier van volgens Tendem: truckers, sporters, in de caravan, bij de tent en op het strand.

Wat zou het leven nog zijn zonder Mini Potti, zo vraag ik mij af als ik de folder in zijn geheel heb gelezen. Is uw werkplek op kantoor helemaal aan het einde van de gang? Zorg voor een doosje Mini Potti tussen de pennen en de paperclips, en u lacht voortaan om de collega met zijn kamer direct naast de WC. Hebt u op zaterdag bij Albert Heijn weer eens de verkeerde rij bij de kassa gekozen? Geen nood, met Mini Potti kan de rij u niet lang genoeg zijn. Met het hele gezin naar Zuid-Frankrijk? Zolang er maar benzine in de tank zit, is het doorkarren geblazen.

Mini Potti is een product voor jong en oud, dus ook de achterbank kan worden voorzien. Lange vergaderingen, vastgelopen liften? Het zijn problemen uit het verleden. Zelfs de overvolle bakkerijen en onder droogkappen bij de kapper wordt tegenwoordig alleen nog maar gelachen.

Dames en heren agenten, doe uw voordeel en vervang het bonnenboekje voor een kofferbak met Mini Potti.

    • Bas Kist