Gewapende overval in Delft: één gewonde

Vermoedelijk zes gewapende mannen hebben gisteravond een elektronicabedrijf aan de Energieweg in Delft overvallen. Een 38-jarige bewaker werd daarbij ernstig mishandeld en is in een ziekenhuis opgenomen. Van de overvallers ontbreekt vooralsnog ieder spoor, aldus een woordvoerder van de politie Haaglanden.

De zes mannen drongen rond acht uur het pand binnen. Behalve de bewaker waren daar nog acht personeelsleden aanwezig. Ongeveer drie kwartier later werd de politie gealarmeerd.

Zij trof de slachtoffers in verschillende vertrekken van het gebouw geboeid aan. Arrestatieteams doorzochten het hele gebouw, maar de overvallers bleken reeds de benen te hebben genomen.

Of zij iets hebben buitgemaakt, is nog niet duidelijk. In het gebouw, gespecialiseerd in telecommunicatie en industriële elektronica, lag vermoedelijk voor miljoenen aan goederen, zoals computerchips, opgeslagen.

De politie Haaglanden kreeg gisteren nauwelijks zicht op wat zich precies heeft afgespeeld in het bedrijf in computerapparatuur en communicatiemiddelen. Hoe de personeelsleden zijn ontsnapt, wat de overvallers zochten en of er iets is meegenomen, werd niet duidelijk.

De negen personeelsleden zijn na hun ontsnapping opgevangen op het politiebureau. Twee van hen moesten ter observatie naar een ziekenhuis, waarschijnlijk wegens een shock die ze tijdens de gijzeling hebben opgelopen.

De politie Haaglanden zou vandaag verder gaan met een sporenonderzoek in het gebouw aan de Energieweg. Ook zullen rechercheurs de betrokken personeelsleden nog eens uitgebreid verhoren. (ANP)