Beursgang Endemol-dochter in Duitsland

De beursgang van het Duitse Helkon Media levert Endemol Entertainment tussen 58 en 68 miljoen gulden op. Het amusementsbedrijf heeft een meerderheid van de aandelen in de Duitse dochter. De uitgiftekoers van het Duitse aandeel, dat in Frankfurt wordt genoteerd, is vastgesteld op tussen 18 en 21 euro (39,6 en 46,2 gulden). Endemol heeft nu nog 51 procent van de Helkon-aandelen in handen. Met de beursgang wordt dat percentage teruggebracht tot 25 procent. Het entertainmentconcern denkt door de hele transactie een winst van minimaal 40 miljoen gulden in de boeken te kunnen bijschrijven. De rest van het Duitse bedrijf is in handen van twee aandeelhouders die hun belang niet verkopen. In totaal worden ruim 4 miljoen Helkon-aandelen op de Neuer Markt (effectenbeurs voor beginnende bedrijven) in Frankfurt geplaatst. Op 7 oktober kan er voor het eerst in worden gehandeld. (ANP)