Thomassen verkoopt twee bedrijven

Thomassen International verkoopt Thomassen Compression Systems (TCS) en Thomassen Machining in Rheden aan de Kroymans Groep. TCS levert gascompressoren voor de energiesector. Machining maakt machine-onderdelen voor turbines, pompen en tandwielkasten. De omzet van beide bedrijven is 100 miljoen per jaar. De nieuwe eigenaar heeft de werkgelegenheid van de 200 personeelsleden gegarandeerd. Het familieconcern Kroymans, met een omzet van meer dan 600 miljoen per jaar, omvat metaalbewerkings- en productiebedrijven op het gebied van transportrollers, kogellagers, matrijzen, gereedschappen en palleteermachines. Ook importeert de groep luxe auto's zoals Ferrari, Aston Martin en Jaguar. Verder bezit zij eigen dealerbedrijven, leasebedrijven en een schadeherstelbedrijf. Kroymans bezit ook de meerderheid in het sleepbedrijf Wijsmuller. (ANP)