Aram Adriaanse vertrekt als leider van De Appel

Aram Adriaanse vertrekt `om persoonlijke redenen' met onmiddellijke ingang als artistiek leider van het Haagse theatergezelschap De Appel. Adriaanse bekleedde het artistiek leiderschap samen met Aus Greidanus, die aanblijft. Volgens zakelijk leider Gerrit Dijkstra kwam het vertrek onverwacht, middenin het repetitieproces van Old Times van Harold Pinter, dat Adriaanse aan het regisseren was. De Appel ,,betreurt en respecteert'' de beslissing van Adriaanse maar wil vanwege de persoonlijke aard ervan verder geen mededelingen doen.

De benoeming van Aus Greidanus en Aram Adriaanse bij De Appel was omstreden. De Raad voor Cultuur bracht voor de aanvang van de huidige Cultuurperiode een negatief advies uit over de toen net aangetreden nieuwe leiding van De Appel, waar de oude artistiek leider en oprichter Erik Vos vertrok. Staatssecretaris van Cultuur A. Nuis en de Tweede Kamer negeerden dat advies. Adriaanse deed drie regies bij De Appel tijdens zijn artistiek leiderschap. Edwin de Vries neemt de regie van Old Times over. De première is met een week uitgesteld naar 14 oktober.