Volleybalsters verslaan Polen

De Nederlandse volleybalsters kunnen het Europees kampioenschap in Rome nog een beetje kleur geven. Door de winst met 3-1 (29-27 22-25 25-23 25-23) op Polen in de eerste wedstrijd van de troostfinale blijft Nederland in de race voor deelname aan het olympische kwalificatietoernooi in januari in Bremen. Als Nederland vandaag Roemenië verslaat, is de ploeg van Pierre Mathieu zeker van een startbewijs. Ook bij verlies is er nog een kans voor Nederland. Rusland kwalificeerde zich als halve finalist voor Bremen. De verwachting is echter dat de Russinnen zich in november bij de World Cup in Japan al zullen plaatsen voor de Spelen. ,,Maar we moeten gewoon voor die vijfde plek gaan'', aldus Mathieu. ,,Het EK telt nu niet meer. Sydney staat centraal, dat moeten we halen.'' (ANP)