Suriname: chef ME is terecht

De commandant van de Surinaamse Mobiele Eenheid, Ruben Peiter, heeft zich aangegeven bij de politie van Paramaribo. Tegen Peiter loopt op verzoek van België een internationaal arrestatiebevel van Interpol. Dit heeft de chef van het Surinaamse politiekorps, Carlo Hunsel, gisteren bevestigd. Peiter wordt verdacht van smokkel van 20 kilo cocaïne naar België. Hij is op non-actief gesteld, maar is nog wel op vrije voeten. Er loopt tegen Peiter een strafrechtelijk onderzoek, dat moet uitwijzen of hij moet worden aangehouden. Het zal zeker niet tot zijn uitlevering aan België komen, omdat de Surinaamse grondwet dat verbiedt. De ME-commandant bevond zich in Nederland toen de Belgische justitie eind augustus Interpol inschakelde. Peiter keerde enkele dagen geleden ongemoeid naar Paramaribo terug. (ANP)