Philips verkoopt kleine fabriek

Elektronicaconcern Philips verkoopt een kleine fabriek waar metalen onderdelen voor beeldbuizen en monitoren worden geproduceerd. De fabriek Display Sub Components in Sittard gaat over aan CS Hui Holdings in Maleisië. Bij de verkochte onderdelenproducent werken 190 mensen. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid, zegt Philips.

Het concern verkoopt de fabriek omdat de productie van hoekophangers, veertjes en anodecontacten niet langer als kernactiviteit worden gezien. Verkoop van de activiteit biedt volgens Philips het beste vooruitzicht op continuïteit. De fabriek zal verder gaan onder de naam KeyTec. CS Hui Holdings is een investeringsmaatschappij die behoort tot de Hui-familie. In 1993 nam de familie al een Philips audio-activiteit in Oostenrijk over. Hoeveel de verkoop Philips heeft opgeleverd, is niet bekendgemaakt. (ANP)