OM verliest hoger beroep BolsWessanen

Het Openbaar Ministerie is opnieuw onderuit gegaan in de geruchtmakende voorkennisaffaire BolsWessanen. Het gerechtshof in Amsterdam sprak vrijdag de twee hoofdverdachten in hoger beroep vrij wegens onvoldoende bewijs. Het hof bevestigt hiermee de uitspraak van de rechtbank. Ruim een jaar geleden gingen T. van N., voormalig groepsdirecteur van BolsWessanen, en de uitbater van het restaurant Blanje Blue, J.G. bij de rechtbank al vrijuit. Reden: de relatie tussen hen en de andere verdachten bleef onduidelijk. Tegen Van N. had het OM zes maanden celstraf geëist en tegen zijn vermeende compaan vier maanden, waarvan één voorwaardelijk.

Neerlands omvangrijkste voorkenniszaak draait om de eetgelegenheid Blanje Blue in Bentveld. Justitie verdenkt de inmiddels gepensioneerde Van N. ervan dat hij beleggingstips met voorkennis aan cliënten gaf. Die zouden daar een voordeel aan hebben overgehouden van in totaal bijna zeven ton.

Echt verrassend is de uitspraak van het hof niet, aangezien de advocaat-generaal niet met nieuwe bewijzen was gekomen. (ANP)