Imelda Marcos vervolgt kranten

De weduwe van de vroegere Filippijnse leider Ferdinand Marcos heeft samen met haar jongste dochter een rechtszaak aangespannen tegen twee Filippijnse kranten die haar ervan beschuldigden dat ze haar rijkdom wederrechtelijk heeft verkregen. Imelda Marcos voelt zich beledigd en belachelijk gemaakt. Een columnist in het blad Today schreef dat ,,alle Filippijnse vrouwen samen die gevangen zitten voor diefstal het nog moeten afleggen tegen Madame Imelda in haar eentje''. De schrijver van de column zei dat hij uitziet naar een proces en een mogelijk kruisverhoor van Imelda Marcos. Een Zwitserse rechtbank heeft onlangs 590 miljoen dollar van Marcos' Zwitserse bankrekening overgemaakt naar een geblokkeerde Filippijnse rekening, in afwachting van een proces dat moet uitwijzen of het geld aan de nationale middelen onttrokken is. (AP)