Helft Britse jeugd: verkrachting kan soms

De helft van de Britse jongeren vindt verkrachting onder bepaalde omstandigheden acceptabel. Dat wijst een studie uit van onderzoekers van een aantal Britse universiteiten onder meer dan 2.000 jongeren tussen de 14 en 21 jaar oud.

Het onderzoek naar de opstelling van de jeugd ten opzichte van geweld tegen vrouwen had plaats in opdracht van Zero Tolerance Charitable Trust.

Een op de drie ondervraagden acht het aanvaardbaar dat een vrouw tot seksuele relaties wordt gedwongen. Een op de vier vindt dat een vrouw kan worden geslagen als zij met een ander naar bed is geweest. Van de ondervraagde vrouwen accepteert 12 procent dat overigens ook.

Volgens een op de tien jongeren is het niet erg om een vrouw te verkrachten als ,,iemand zo opgewonden is dat hij niet meer kan stoppen'', als ,,niemand het weet'' of - voor een op de zes - als ,,de vrouw met veel mannen naar bed is geweest''. In totaal komen de onderzoekers erop uit dat de helft van de jongeren onder bepaalde omstandigheden verkrachting aanvaardbaar acht. (AFP)