Gestrande reizigers lopen over spoor

Enkele honderden treinreizigers die gisteravond tussen Rotterdam en Gouda waren gestrand hebben lopend over het spoor hun route vervolgd. Hierdoor moesten de Nederlandse Spoorwegen het traject enkele uren afsluiten.

Omstreeks zes uur gisterenmiddag kwamen drie treinen tussen Rotterdam en Gouda tot stilstand door een stroomstoring. De stroomstoring was vermoedelijk het gevolg van een kapotte stroomafnemer van een trein. Afgelopen woensdag zorgde een stroomstoring in Rotterdam tijdens de avondspits ook voor uitval van treinen tussen Rotterdam en Gouda. Gisteravond besloten de passagiers de laatste vier kilometer naar Rotterdam over het spoor te vervolgen. Dat had tot gevolg dat de NS op het nog te berijden gedeelte geen treinen durfden te laten rijden in verband met de veiligheid. Omstreeks kwart voor acht waren de laatste treinreizigers van het spoor verdwenen en konden de treinen weer gewoon rijden.

Op de A9 richting Velsen zorgde gisteren een afgevallen aluminium pijp in de avondspits voor grote verkeersoverlast. Een vrachtwagencombinatie was door haar as gezakt en verloor daarbij een pijp van vijftig meter lang en 85 ton zwaar. Het verkeer kon alleen nog gebruik maken van linkerrijstrook.

De pijp was bestemd voor een elektriciteitscentrale in Velsen. Na acht uur gisteravond zou de pijp weg worden getakeld, maar door voortdurende zware onweersbuien kon dat werk niet doorgaan. De bergers durfden de gieken van de kraanwagens niet uit te schuiven in verband met mogelijke blikseminslag.

Donderdagavond ging het ook al mis met het transport van dezelfde pijp op dezelfde vrachtwagen. Op de A1 onder Baarn ontstond een storing aan het remsysteem waardoor de vrachtwagen kwam stil te staan. De aluminium pijp bleef toen echter op de oplegger liggen. Na enkele uren was het euvel verholpen.