Arrestatie in zaak-Appelscha

Een 29-jarige vrouw uit de Friese gemeente Ooststellingwerf is gistermiddag door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 1-jarige Risanne Tissing uit Appelscha. Het lichaam van het meisje werd maandagavond levenloos aangetroffen in een sloot achter haar ouderlijk huis in Appelscha. Het kind is uit de woning meegenomen toen haar ouders tien minuten weg waren om de hond uit te laten. Sectie wees uit dat het meisje is verdronken. De verdachte, geen familie van het gezin, heeft nog geen bekentenis afgelegd. Over de toedracht wil justitie niets bekendmaken. Volgens officier van justitie M. Severein is er een redelijk vermoeden van schuld. ,,De vrouw wordt verdacht van moord of doodslag. We weten dat Risanne nog leefde toen ze in het water terecht kwam. Elke verdere mededeling zou schadelijk kunnen zijn voor het onderzoek.''