`Vrouw krijgt lager loon dan man'

Vrouwen die hetzelfde werk doen als hun mannelijke collega's krijgen daarvoor minder betaald. Dat kan oplopen tot soms een tientje bruto minder per uur. Dat blijkt uit onderzoek dat FNV Bondgenoten heeft gedaan bij een groothandel in bloemen en planten. De Commissie Gelijke Behandeling gaat zich buigen over de kwestie.

Volgens de vakbond is het onderzochte bedrijf, Sierex in Lisse, niet het enige in deze sector waar vrouwen worden gediscrimineerd. De bloemenbranche is overigens ook niet de enige sector waar dat gebeurt, stelt FNV Bondgenoten. Met andere onderzochte bedrijven is de bond nog in overleg. De groothandel stelde zich zo stug op dat de vakbond de zaak aanbracht bij de Commissie Gelijke Behandeling. Die buigt zich er in november over. Bij de groothandel werken 125 vrouwen in een zelfde functie als 67 mannen. (ANP)