Nuon-ENW gaat verder als Nuon

Drie maanden na de officiële fusie schrapt energiebedrijf Nuon-ENW het Amsterdamse deel uit de fusienaam. Het Gelders/Amsterdamse bedrijf verhuist het hoofdkantoor van Baarn naar Amsterdam.

Volgens de concernleiding blijkt Nuon als merk sterker te zijn dan de gecombineerde naam. Het bedrijf stond op het punt de totale huisstijl aan Nuon-ENW aan te passen. Door alleen als Nuon verder te gaan, bespaart het bedrijf zich deze miljoenenoperatie. Voetbalclub Vitesse en de reclameborden in het stadion Gelredome moeten wel weer de oude Nuon-uiting krijgen.

Amsterdam is volgens het bedrijf een geschikte plaats voor een hoofdkantoor van een van de grootste Nederlandse energiebedrijven met internationale aspiraties. Het is ook goed voor het evenwicht tussen de fusiepartners. Het Gelders/Friese Nuon heeft 51 procent van de aandelen in het nieuwe bedrijf. Het Amsterdamse ENW moet het doen met 29 procent. Het Zutphense Gamog en het Leidense EWR hebben elk 10 procent.

(ANP)