Meerderheid Acordis in Chinese fabriek

Vezelfabrikant Acordis, een 100-procent-dochter van Akzo Nobel, krijgt een belang van 60 procent in de Chinese fabrikant van polyestergaren Wuxi Taiji in de Chinese stad Wuxi. De Chinezen houden een belang van 40 procent.

Door deze joint-venture krijgt Acordis een nog sterkere positie op de wereldmarkt voor polyestergaren. Acordis is momenteel al een van de grootste producenten van polyestergarens ter wereld met een capaciteit van 110.000 ton. Door de Chinese fabriek komt daar nog 25.000 ton bij. Acordis wil niet bekend maken welk bedrag de onderneming in de Chinese joint-venture investeert. Door de samenwerking met de Chinezen ontstaat de grootste producent van industrieel polyestergaren in China.

Vooral het grote groeipotentieel van de Chinese markt was voor Acordis een reden om op dit terrein een voet aan de grond te krijgen in China. Polyestergarens vinden hun toepassing onder andere in autobanden en transportbanden. (ANP)