Cambuur, Sparta en MVV verliezen bekerwedstrijden

Na Den Bosch, die als eerste eredivisieclub uit het bekertoernooi vloog, zijn ook MVV, Cambuur en Sparta uitgeschakeld in de strijd om de Amstel Cup. De Rotterdammers verloren gisteravond kansloos met 3-0 van Veendam. FC Zwolle was in Leeuwarden te sterk voor Cambuur (0-1). MVV liet zich in de verlenging verrassen door de amateurs van De Baronie (2-3).

Tweeduizend toeschouwers waren in stadion De Langeleegte getuige van de afgang van Sparta. Veendam stond door doelpunten van Hendriksen en Ebbinge binnen 25 minuten met 2-0 voor. Mulder besliste de wedstrijd: 3-0.

Zwolle speelde in de voorronde ook al tegen Cambuur en verloor toen met 3-0. De revanche kwam in de eerste directe confrontatie. Dat was te danken aan een rake strafschop van de Zwollenaar Boekweg in de tweede helft.

Voor MVV was het eigenlijk voortdurend tobben tegen De Baronie. De amateurhoofdklasser uit Breda kwam met 2-0 voor door treffers van Gabriels en Van Moorsel. De profs scoorden via Hollanders vlak voor rust tegen. Dezelfde speler maakte ook gelijk. Het `gouden doelpunt' kwam in de verlenging op naam van Gabriels.

Dordrecht'90 haalde uit tegen FC Groningen: 5-0. Onyeike scoorde driemaal. De trefzekere speler werd afgelopen weekeinde uit het veld gestuurd. De KNVB schorste Onyeike voor vier wedstrijden, maar Dordrecht weigerde die schikking en heeft een mondelinge behandeling gevraagd.