Brandt Corstius lid van de Raad voor Cultuur

Publicist dr. Hugo Brandt Corstius (64) wordt lid van de commissie Letteren van de Raad voor Cultuur. Staatssecretaris Van der Ploeg heeft hem benoemd voor de periode tot 1 januari 2001. Ook prof.dr. J.J. van Cuilenburg (53) treedt toe tot de Raad. Hij wordt lid van de commissie Bibliotheken.

Brandt Corstius woont afwisselend in Amsterdam en Parijs, waar hij Neerlandistiek doceert aan de Sorbonne. Vijftien jaar geleden ontstond grote commotie toen de toenmalige cultuurminister Brinkman zich verzette tegen het uitreiken van de PC-Hooftprijs aan Brandt Corstius. Dat was toen nog een staatsprijs, maar kort daarop kwam de toekenning van de onderscheiding in handen van een particuliere stichting.

Andere nieuwe leden van de Raad zijn M. Helstone (43) van de Fontys Dansacademie in Tilburg, M. Sahraoui (27) van de Stichting Amsterdamse Lokale Omroep (Salto) en lid van een Marokkaans vrouwentoneelgezelschap en C. Hardy (42) uit de uitgeverijbranche. (ANP)