Selectie Galerie

La Cour des Miracles

In de Middeleeuwen was La Cour des Miracles een wonderlijke plek waar de gebreken van bedelaars en invaliden plotseling verdwenen. Maar op het helse robotplein van Louis P. Demers en Bill Vorn wordt de bezoeker onverwacht 'besnuffeld' door krioelende, geluid producerende robots. De installatie is onderdeel van `2000 beats' dat wordt georganiseerd door Rotterdam Festivals en waaraan verschillende kunstinstellingen uit de Witte de Withstraat in Rotterdam meedoen. T/m 26 sept in V2 Organisatie, Eendrachtsstraat 10, Rotterdam. Do-zo: 13-20u.

Torch

Naar aanleiding van het 15-jarig jubileum van Torch Gallery in Amsterdam is er de expositie Human.animal.comparative anatomy waarop werk te zien is van Margi Geerlinks, Anuschka Blommers en Niels Schumm. Zij vertegenwoordigen een nieuwe lichting fotografen die zich behalve in de kunst ook in de mode- en reclamewereld werken. Op de foto's van Geerlinks worden kinderlijfjes door volwassenen met breipennen of een naaimachine in elkaar gezet. En de modellen op de hyper-realistische afbeeldingen van het duo Blommers & Schumm bevinden zich veelal in steriele, keurige buitenwijken. T/m 2 okt, Lauriergracht 94, Amsterdam. Do-za 14-18u.

Intracorp

Na de Maastunnel en Diergaarde Blijdorp kiest de `dakloze' Rotterdamse organisatie Cell - Initiators of Incidents ditmaal het Sint Clara Ziekenhuis als locatie. De thematische tentoonstelling Intracorp gaat over het geloof van de moderne mens in de maakbaarheid van het lichaam door middel van de geneeskunde. Te zien zijn werken van Ariënne Boelens, Diller & Scofidio, Critical Art Ensemble, Wapke Feenstra, Herwig Turk, Minke Themans en Regina Viserius. Bij de hoofdingang van het ziekenhuis zijn gidsen die de weg wijzen en uitleg geven. T/m 1 okt, Olympiaweg 350, Rotterdam. Dag 11-17u. Website: www.cell.nl

En verder

Landschappen en portretten van Dick Tuinder t/m 25 sept in Metis, Keizersgracht 688, Amsterdam; Ben Judd exposeert t/m 31 okt bij PS, Leidsekade 60, Amsterdam; Geschilderde koeien van Eugène Brands t/m 3 okt bij Gerhard Hofland, Burgwal 2, Haarlem; Ernst Voss t/m 26 sept bij Donkersloot, P.C. Hooftstraat 127, Amsterdam; Groepstentoonstelling Dots and Loops t/m 3 okt in MK Expositieruimte, Witte de Withstraat 53, Rotterdam; Schilderijen van Jurriaan Molenaar t/m 31 okt in Buro Leeuwarden,Turfmarkt 11, Leeuwarden; Cornelis Le Mair t/m 31 okt in Heaven on Earth, Prinsengracht 175, Amsterdam; Schilderijen en werken op papier van Roger Raveel t/m 30 okt in Espace, Keizersgracht 548, Amsterdam.