Reductie CO2 niet op tijd gehaald

De reductie van CO2-uitstoot, zoals afgesproken op de milieuconferentie in Kyoto in 1997, zal niet worden gehaald. Dat zegt Lee Schipper, wetenschapper van het Internationale Energie Agentschap in Parijs. In Kyoto hebben de geïndustrialiseerde landen afgesproken de CO2-uitstoot tussen 2008 en 2012 te verminderen tot het niveau van voor 1990. Volgens Schipper hebben de meeste landen tot nu toe onvoldoende gedaan om aan die norm te voldoen. Hij gaat er van uit dat het doel pas tien jaar later kan worden bereikt. Veel landen hebben het akkoord van Kyoto nog niet ondertekend. De Amerikaanse president Clinton heeft het akkoord zelfs nog niet aan de Senaat voorgelegd, uit angst dat het daar zal worden afgewezen. Republikeinen en sommige Democraten vrezen dat `Kyoto' schadelijk is voor de economische groei. (Reuters)