Offer tegen aardbeving

Een groep duivelsaanbidders in Turkije heeft Satan een mensenoffer gebracht om te voorkomen dat het land opnieuw door een aardbeving getroffen zou worden. Dat meldt de Turkse pers. De satanisten interpreteerden een naschok van 5.8 op de schaal van Richter als een teken dat de Meester bloed wilde. Op de Istiqlal, een van de hoofdstraten van Istanbul, legden de drie jongens contact met een 21-jarig meisje, dat zij op het kerkhof van Ortakoy vermoordden. Volgens de Turkse televisie vermoordde de groep ook een kat, waarvan zij het bloed in een fles deden. Dat mengden zij met het bloed van het meisje, en dronken dat vervolgens op, aldus de televisie. Op de dag van de moord, 13 september, hebben twee meisjes in de stad Mersin zich van een flatgebouw van dertien etages gestort. ,,Wij willen naar de duivel omdat we niet meer van deze wereld kunnen genieten'', zeiden de meisjes in een afscheidsbrief. Bij Turkse psychologen groeit de bezorgdheid over de lange termijn-gevolgen van de aardbeving op de Turkse psyche.