MEDIA

Diverse radio- en tv-programma's besteden aandacht aan het Crossing Border Festival en maken opnamen van de optredens:

Radio Op woensdag 6 oktober wordt radioprogramma Het Lek (VPRO, radio 3) live uigezonden vanaf het Crossing Border Festival. De uitzending wordt gepresenteerd vanuit de spiegeltent `Gayola' en bestaat uit interviews en live-optredens van Kevin Coyne, Gomez en een derde band. Het programma is van 22 uur tot 1 uur op radio 3 te beluisteren. De toegang tot het podium is gratis, maar bezoekers dienen van tevoren telefonisch te reserveren: (035) 671 22 22.

De VPRO maakt van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 oktober live-opnamen van de muzikanten en schrijvers die in de spiegeltenten `Gayola'en `Moulin Rouge' optreden. De Avonden (VPRO, radio 5) laat op vier opeenvolgende woensdagen een selectie horen van de beste muziek- en literatuurfragmenten. De opnamen worden uitgezonden op 13, 20 en 27 oktober en op 3 november van 22 uur tot 24 uur. Tijdens deze afleveringen zendt De Avonden ook opnamen uit van akoestische sessies van Richard Buckner en Damien Jurado, die op locatie worden gemaakt.

Televisie Jan Douwe Kroeske maakt op locatie twee uitzendingen voor het televisieprogramma 2-meter sessies (RTL5). Een zo akoestisch mogelijk geluid van de bands en muzikanten Gomez, Valerie Etienne, Cairns, Tekameli en Michael Franti (zanger van Spearhead). Het programma besteedt ook aandacht aan de Amerikaanse schrijver Abraham Rodriguez en de Friese zanger Meindert Talma. De samenstelling van de twee afleveringen is nog niet bekend. Een eventuele derde aflevering wordt gewijd aan Willy DeVille, die gaat samenspelen met het soulduo Dan Penn en Spooner Oldham. 2-meter sessies wordt uitgezonden op donderdag 21 oktober en 4 november van 22.20 uur tot 22.50 uur.

Op zondag 17 oktober wijdt Lola Da Musica (VPRO, Nederland 3) een speciale uitzending aan de Tindersticks. Vanaf 19.30 uur worden onder meer de concertbeelden van het Crossing Border Festival uitgezonden. Lola da Musica maakt ook opnamen van Terry Callier, die in november in het programma te zien zijn. Waarschijnlijk wordt ook het optreden van Gomez uitgezonden.