KAMAGURKA

Schrijver, tekenaar en theaterman Luc Zeebroek (41), alias Kamagurka, treedt zaterdag 9 oktober op in Theater aan het Spui in Den Haag. De Belgische striptekenaar publiceert in verschillende tijdschriften en kranten. Voor NRC Handelsblad maakt hij dagelijks een illustratie op de mediapagina van de krant.

In 1993 kreeg Kamagurka de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre. Volgens het juryrapport beschikt de `veelzijdige' Belg over de `gave te redeneren volgens een ijzeren, maar volstrekt absurde logica'. De jury noemde het werk van Kamagurka `bij vlagen geniaal', maar tekende daarbij aan dat `de indrukwekkende produktiviteit van Kamagurka niet altijd ten goede komt aan de kwaliteit van zijn werk'. Onzin, schreef bijvoorbeeld Henk van Gelder in deze krant. Hij adviseerde de jury `die meesmuilende kanttekening' uit haar rapport te verwijderen.

Net verschenen (samen met Herr Seele): Cowboy Henk-boek.