Heus niet altijd integer

THE LAU Zanger/gitarist van de Amsterdamse popgroep The Scene. Combineert Nederlandstalige teksten met elementaire rock'n'roll. Hits: Blauw, Iedereen is van de wereld en Open.

,,Je moet zo ver mogelijk gaan in het je bloot durven geven op het podium.(–) Optredens in feesttenten voor een groot publiek zijn niet meer zo wenselijk. Het is een gruwel. Daar staat dan een handjevol fans en twaalfhonderd mensen op wie de bierwagens direct staan aangesloten. Nummers als `Junkie Met Talent' zijn een martelgang om daar te spelen, het gejoel in de zaal is harder dan wat je zelf aan het doen bent. Maar ik hoop niet dat de mensen nu allemaal weer gaan zeggen dat ik zo `integer' ben. In verband met mij wordt altijd dat woord gebruikt. Ik vind dat heel kwetsend want daarmee word ik direct tot de middelmaat gedegradeerd, zo van: hij doet altijd zo zijn best en het is ook wel aardig wat hij doet, maar het leukste aan hem is dat hij zo integer is! En dat ben ik heus niet altijd.''

25 april 1996