Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Geen DNA-tests in zaak-Scholte

Justitie in Amsterdam sluit het gerechtelijk vooronderzoek tegen twee verdachten in de zaak van Rob Scholte, die bij een bomaanslag in 1994 beide benen verloor. Volgens de rechter-commissaris zijn er er onvoldoende belastende aanwijzingen om de freefighter R. en de zoon van een Amsterdamse politiecommissaris Z. tot een DNA-test te verplichten. Het onderzoek naar de zaak-Scholte wordt voortgezet. Volgens een woordvoerder van justitie zijn er nog ,,enkele aanknopingspunten''.