Ernest Faber drie weken uitgeschakeld

PSV-trainer Erik Gerets moet het enige tijd stellen zonder Ernest Faber. De PSV'er raakte dinsdag tijdens de Champions-Leaguewedstrijd tegen Valencia geblesseerd aan het linker bovenbeen. Een MRI-scan in het Geldropse St. Anna Ziekenhuis wees uit dat de verdediger een forse verrekking van de hamstring heeft opgelopen. Met intensieve behandeling kan Faber over twee tot drie weken terugkeren in de selectie.

Met Luc Nilis, die zondag op de training door een botsing met Mark van Bommel zijn enkel blesseerde, gaat het de goede kant op. De verwachting is dat Belgische spits dinsdag weer inzetbaar is tegen Glasgow Rangers. Zaterdag zal hij derhalve nog de streekderby tegen Willem II moeten missen.

PSV kan voorlopig niet beschikken over zijn Ghanese talent Godwin Attram. De Eindhovense club kreeg van de Nederlandse ambassade in Ghana te horen dat de identiteitspapieren van de voetballer niet voldoen omdat Attram in werkelijkheid ouder zou zijn dan het geboorteregister aangeeft.

De ambassade kan daardoor de aanvraag voor een nieuwe verblijfsvergunning niet in behandeling nemen. (ANP)