Bezeten kerkmuziek

DAVE EUGENE EDWARDS Zanger van 16 Horsepower, roots-groep uit Colorado met een grote live-reputatie. Albums: Sackcloth 'N Ashes (1996) en nu Lowe Estate.

,,Er is verschil tussen Zuidelijk en Zuid-West, en onze muziek is een mengvorm van die twee. Enerzijds is er de invloed van Westernmuziek, uit bijvoorbeeld Texas. Dat wijde, eindeloos platte land heeft eenzame muziek opgeleverd, die zo verlaten klinkt als de `tumbleweeds' die over de vlaktes buitelen. De puur Zuidelijke muziek is juist `klein' en ingeperkt. Dat is de muziek van mensen die tussen de bomen op de bergen wonen. (-) Onze muziek heeft het `doorrollende' van het rijden over de vlaktes, en het snelle, opgepropte geluid van de bergmuziek. (-)

,,Die oude kerkelijke hymnes, daar moet ik altijd aan denken als ik zelf een liedje schrijf. Dat geeft onze muziek die zware ondertoon.''

17 augustus 1996