Vodafone en Bell samen

Het Brits-Amerikaanse mobiele telecombedrijf Vodafone AirTouch en het Amerikaanse Bell Atlantic voegen hun mobiele telecomactiviteiten in de Verenigde Staten samen. Volgens beide bedrijven hebben deze een waarde van 70 miljard dollar (148 miljard gulden). De telecomreuzen maakten de samenwerking gisteren wereldkundig. Vanaf eind augustus circuleerden al geruchten. Bell Atlantic krijgt 55 procent van de gezamenlijke onderneming in handen. Vodafone, onder meer eigenaar van Libertel, neemt het overige belang voor zijn rekening.

Het is de tweede grote stap van Vodafone in de VS. Begin dit jaar nam het al voor 56 miljard dollar AirTouch Communications over. Toen bood Bell Atlantic mee, maar verloor. Daardoor leken de relaties vertroebeld. Bell en Vodafone vullen elkaar goed aan. Vodafone is met AirTouch Communications vooral in het westen van de VS actief. Omgekeerd geldt dat in het oosten voor Bell Atlantic. (ANP)