Hervatting werk bij Paktank Chemical

Het personeel van Paktank Chemical in Pernis heeft gisteravond het werk hervat na een wilde staking die meer dan 24 uur heeft geduurd. De ongeveer 70 stakers eisten een vertrekpremie omdat de Zaanse firma Koole het op- en overslagbedrijf overneemt. De directie van Paktank heeft hieraan geen gehoor gegeven.

Moederbedrijf Pakhoed wil de terminal voor plantaardige oliën in Pernis verkopen aan Koole. De stakers wilden een premie ontvangen zodra Paktank Chemical in andere handen komt, aldus directeur Personeelszaken P. Witte. Pakhoed wilde echter alleen praten over baangaranties en garanties voor de arbeidsvoorwaarden en niet over een premie. De vakbonden, die de actie niet steunden, hebben in het conflict bemiddeld. Het afstoten van de terminal aan Koole is een gevolg van het samengaan van Pakhoed met branchegenoot Van Ommeren. Om toestemming van Brussel te krijgen, besloten de fusiepartners hun capaciteit op een aantal onderdelen te verminderen. (ANP)