Eindhoven werft zelf sponsors voor EK-voetbal

De gemeente Eindhoven introduceert morgen een eigen logo voor het Europees kampioenschap voetbal dat volgend jaar onder meer in deze stad wordt gespeeld. Met het logo en een programma van activiteiten wil Eindhoven zelf bedrijven werven om evenementen te sponsoren die tijdens het EK 2000 in de stad worden gehouden. Eindhoven gaat bewust in tegen de strategie van het sportsponsoringbureau ISL dat de sponsorrechten van het EK 2000 heeft gekocht van de UEFA, de Europese voetbalbond. ISL verkoopt die rechten door aan grote sponsoren. ISL eist van de acht speelsteden in Nederland en België dat ze niet in zee gaan met sponsors die concurreren met de hoofdsponsors van het EK. De steden zijn het daar niet mee eens. De evenementen in Eindhoven worden gecoördineerd door de Stichting Voetbalstad Eindhoven.