Bisschop inviteert rapgroep

Bisschop Wiertz van Roermond heeft de Amsterdamse rapgroep Osdorp Posse uitgenodigd om eens kennis te komen maken met de mensen in de kerk. De bisschop beschouwt de uitnodiging als ,,een ludieke tegenactie'' na het concert van de rapgroep, uitvinder van de zogeheten nederhop, afgelopen weekeinde op het jaarlijkse festival voor religieuze muziek Musica Sacra in Maastricht.

Tijdens dit optreden had zanger Def P forse kritiek op het instituut kerk en liet zich denigrerend uit over de paus, de bisschop en kerkelijke werkers in het algemeen, aldus de woordvoerder van bisschop Wiertz. Ook bevatte het optreden scabreuze teksten. De organisatie van het festival had de rapgroep uitgenodigd omdat zij de rapmuziek beschouwt als een moderne versie van de aloude psalmenzang, die dit jaar op het programma stond.

Het bisdom zegt ,,niet zwaar te tillen'' aan de kritiek tijdens het concert van Osdorp Posse, dat door de woordvoerder als een ,,ludiek muzikaal gebeuren'' wordt omschreven. Wiertz heeft de groep bij de kennismaking aangeboden te komen spelen in de hal van het bisschoppelijk paleis. In een reactie op het ANP heeft Osdorp Posse laten weten geen belangstelling te hebben.