Bayern komt weer met de schrik vrij

In een opwindende wedstrijd heeft Glasgow Rangers gisteren Bayern München laten ontsnappen. In de allerlaatste minuut schoot middenvelder Tarnat een vrije trap, via de rug van ploeggenoot Santa Cruz, langs doelman Charbonnier van de Rangers. Daarmee bepaalde de Duitse international de eindstand op 1-1 in een wedstrijd die werd gedomineerd door de Rangers.

Door het gelijkspel gaat Bayern na twee speelronden samen met Valencia aan de leiding in groep F, de poule waarin PSV gisteren niet verder kwam dan 1-1 tegen Valencia. Dinsdag treffen de beide koplopers elkaar in München. PSV ontvangt de Rangers, de Schotse ploeg die tegenwoordig onder leiding staat van de voormalig trainer-coach van de Brabanders, Dick Advocaat.

Zijn elftal ontketende gisteren voor eigen publiek een stormloop op het doel van keeper Stefan Wessels. De pas 20-jarige doelman, afkomstig van de amateurs van Bayern, maakte zijn debuut omdat zowel de eerste (Kahn) als de tweede (Scheuer) keeper geblesseerd was. Wessels maakte een uitstekende indruk, maar was kansloos op een inzet van Albertz die hem in de 22ste minuut passeerde.

In groep G, de poule van Willem II, deelden Spartak Moskou en Spartak Praag de punten, 1-1. Twee spelers van Moskou moesten met een rode kaart van het veld, verdediger Kovtun en aanvaller Robson. Tot woede van coach Romantsev, die de Zweedse scheidsrechter Nilsson aanwees als zondebok. ,,Door de manier waarop hij floot was mij al duidelijk dat we met negen man zouden eindigen'', foeterde Romantsev.

FC Porto won in groep E voor de tweede keer op rij, van Olympiakos Piraeus ditmaal. Esquerdinha was al na zes minuten succesvol. Jardel, de Braziliaanse topschutter van de Portugese landskampioen, bepaalde vlak na rust de eindstand op 2-0. Concurrent Real Madrid, zonder de nog altijd geblesseerde Seedorf, had een klein half uur nodig om de stugge defensie van Molde uiteen te spelen. Morientes opende de score. Savio besliste na een uur de wedstrijd en zorgde even later vanaf de strafschopstip ook voor 3-0. Lindbaek deed nog iets terug namens de Noren, waarna Guti de 4-1 liet aantekenen.

In groep H eiste Ali Daei een hoofdrol voor zich op. De Iraanse aanvaller van Hertha nam beide treffers voor zijn rekening in het duel met Chelsea, 2-1. Het enige doelpunt van de Engelsen kwam van verdediger Leboeuf die in de slotfase een strafschop benutte.

AC Milan versloeg met dezelfde cijfers het Turkse Galatasaray, maar mocht van geluk spreken dat de club uit Istanbul pas na rust in zijn spel kwam. Voor rust waren de Italianen heer en meester, en legden Leonardo en Sjevtsjenko de basis voor de overwinning. Ümit scoorde na rust tegen.