Prostituees verliezen

De werktijden voor raamprostituees in Den Haag blijven zoals de gemeenteraad heeft vastgesteld. Dat heeft de president van de rechtbank in Den Haag vanmorgen beslist in het kort geding dat de vereniging van raamexploitanten tegen de gemeente had aangespannen.

De gemeenteraad stelde 17 juni de nieuwe sluitingstijden voor raamprostitutie vast. Daarin is bepaald dat raamprostitutie doordeweeks van zeven uur 's morgens tot een uur 's nachts is toegestaan. Op zaterdag en zondag mogen de prostituees een half uurtje langer achter het raam blijven zitten.

De raamexploitanten zijn ongelukkig met de nieuwe regels. Ze eisten vorige week schadevergoeding van de gemeente Den Haag omdat hun inkomsten met de helft zouden zijn afgenomen. Ook vroegen ze de rechter het besluit van de gemeente terug te draaien. De rechtbankpresident oordeelt dat van schadevergoedingen geen sprake kan zijn, omdat de raamexploitanten al een tijd op de hoogte waren van de nieuwe sluitingstijden. (ANP)