Multiculturele radiozender

De Raad voor Cultuur vindt dat de publieke radio moet worden uitgebreid met een experimentele zender met wereldmuziek en informatie over en uit de multiculturele samenleving. De Raad adviseert correspondenten aan te stellen in de landen waar de migranten in Nederland vandaan komen, en meer te investeren in de werving en begeleiding van jonge allochtone journalisten. In de nota `Media- en Minderhedenbeleid' van staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) stelde de Stichting Omroep Allochtonen (STOA) in juni al een nieuwe, landelijke radiozender op Radio 1 voor. De bewindsman en nu ook de Raad wijzen het plan voor een landelijk themakanaal op televisie met multiculturele programma's af. Zo'n kanaal zou teveel leiden tot segmentering van de samenleving, vinden zij. (ANP)