Willem II blijft weer ongeslagen

Willem II blijft aan de winnende hand en staat daardoor naast Feyenoord aan de leiding van de eredivisie. De Tilburgse ploeg deed zaterdagavond in eigen stadion goede zaken tegen AZ zonder bijzonder goed te voetballen. Ze won met 3-1. De defensieve slordigheden, die vorige week tegen Spartak Moskou nog fataal waren, hadden nu geen schadelijke gevolgen.

Ceesay en Arts zetten Willem II op een 2-0 voorsprong, Landerl verkleinde die tot 2-1. Sanou had net als vorige week in de uitwedstrijd tegen Heerenveen het laatste woord, hij scoorde 3-1.

Scheidsrechter Luinge haalde zich de woede op de hals van de Tilburgers en coach Adriaanse door een tackle van een AZ-verdediger op Galasek niet met een strafschop te honoreren. In plaats daarvan gaf hij de Willem II-speler een gele kaart, wegens een Schwalbe. Televisiebeelden toonden aan dat Galasek wel degelijk onderuit werd gehaald.

Ondanks het matige spel gaat Willem II vol vertrouwen deze week naar Bordeaux waar het in de tweede wedstrijd van de Champions League tegen Girondins speelt. Volgens trainer Adriaanse waren veel spelers nog vermoeid van de slopende wedstrijd tegen Spartak Moskou. Bordeaux staat momenteel in de middenmoot van de Franse eerste divisie. Het afgelopen weekeinde verloren de Girondins thuis met 3-1 van Olympique Lyon.

UEFA-Cupdeelnemer Vitesse is dit seizoen nog lang niet waar de club heen wil. De zege op Sparta (2-1) in het Geldredome was bijna even armetierig als de overwinning in het UEFA Cuptoernooi vorige week tegen het Portugese Beira Mar. Opnieuw ontbraken gedurende het grootste deel van de wedstrijd overtuiging en dadendrang. In de eerste helft ging het nog wel, met Jansen, Kreek en Van Hintum als uitblinkers. Sikora en Van Hooijdonk (strafschop) scoorden voor de Arnhemmers. Van Hooijdonk die vorige week in Portugal nog kritiek had op de speelwijze van Vitesse, speelde bedroevend slecht. Nanu (Vitesse) en Zijm (Sparta) werden door scheidsrechter Van der Ende uit het veld gestuurd (2 x geel).

Zowel UEFA-Cupdeelnemer Roda JC als Heerenveen bleek zaterdag te lijden onder het grote aantal geblesseerde spelers. Het werd een nerveuze wedstrijd in Kerkrade. Na zes minuten gaf Huizingh Heerenveen al met een kopbal al een 1-0 voorsprong. Roda bracht er vervolgens niets van terecht en kreeg welgeteld één kans, die niet aan Peeters besteed bleek. Heerenveen was evenmin goed maar ten minste alert. Talan bewees dat vlak na rust. Hij zorgde voor de beslissing: 0-2.

FC Den Bosch speelde zaterdag voor eigen publiek gelijk tegen MVV en pakte daardoor zijn tweede punt in de eredivisie. Het zag er lang naar uit dat de wedstrijd in een saaie 0-0 zou eindigen. Perez gaf MVV uiteindelijk hoop op winst door te profiteren van een mislukte opruimpoging van doelman Aerts. Negen minuten voor tijd redde Deckers FC Den Bosch.