Tamil Tijgers doden 54 burgers

Bij een aanval van de Tamil Tijgers op een aantal dorpen in het zuidoosten van Sri Lanka zijn zaterdag 54 Singalese burgers vermoord, aldus het Sri-Lankaanse leger. Het bloedbad was vermoedelijk een vergelding voor een bombardement van de Sri-Lankaanse luchtmacht op een vluchtelingenkamp voor Tamils in het noorden van het eiland, vorige week woensdag, waarbij 22 Tamils omkwamen. Bij hevige gevechten tussen het leger en de Tamil-rebellen zijn de afgelopen weken driehonderd doden gevallen. De burgeroorlog, die al sinds 1983 woedt, heeft aan bijna zestigduizend mensen het leven gekost. De Tamil Tijgers strijden voor een onafhankelijke staat in het noorden en oosten van Sri Lanka omdat zij vinden dat de Tamil-minderheid wordt gediscrimineerd door de Singalese meerderheid.