Stroom te koop bij super

De supermarktketen Super De Boer wil in zijn winkels gas en stroom gaan verkopen aan particulieren. Het is voor het eerst dat een bedrijf van buiten de energiesector plannen heeft om zich op de energiemarkt te begeven. Dat meldt het vaktijdschrift Energie Nederland in de editie van morgen.

Super De Boer, onderdeel van het concern Laurus, wil stroom verkopen aan particulieren. De energiesector wordt de komende jaren geprivatiseerd. Vanaf 2002 mogen kleine bedrijven hun eigen leverancier kiezen en vanaf 2007 ook de consumenten. ,,Wij mikken op een belangrijke versnelling van de liberalisering'', zegt J. Vollebregt van Super De Boer. ,,Zelfs 2003 is voor ons al te ver weg. Het moet mogelijk zijn om de verkoop en distributie van met name gas en elektriciteit aan onze klanten eerder te verwezenlijken.'' De verkoop past volgens Vollebregt in de uitbreiding van het productenpakket van supermarkten. Super De Boer heeft sinds oktober 1998 al een overeenkomst met Obragas. Ook Ahold, het moederconcern van Albert Heijn, kijkt naar mogelijkheden in de energiemarkt. ,,Maar er is vooralsnog geen concrete vorm aan te geven'', zegt een woordvoerder. ,,Omdat Ahold nog niet mag leveren aan consumenten.''