Selectie Televisie

ACTUALITEITEN

Nova. Gesprek met burgemeester Zomerdijk van Ochten over de vraag of hij en zijn ambtgenoten zedendelinquenten moeten kunnen weren uit hun gemeente. En n.a.v. de schietpartij in Texas een reportage over wapenbezit en de Amerikaanse National Rifle Association. Ned.3, 22.37-23.12u.

Netwerk. Aandacht voor de presentatie van de `terugkeernotitie' door staatssecretaris voor Vreemdelingenzaken Cohen. Ned.1, 20.30-21.01u.

Prinsjesdag. Rechtstreeks de rijtoer door Den Haag, de Troonrede en het aanbieden van de Miljoenennota. En reacties van politici en maatschappelijke organisaties. Morgen, Ned.2, 12.30-15.55u.

AMUSEMENT

Monty Python's Flying Circus. Klassieke sketches en animaties van John Cleese, Graham Chapman, Michael Palin, Terry Jones, Eric Idle en Terry Gilliam. Net5, 23.40-0.15u.

DOCUMENTAIRE

Urbania. Reportages over mensen in de Randstad. Vandaag portretten van drie inwoners van Rotterdam en Amsterdam. Ned.3, 19.59-20.27u.

Over de Grens. Uit het eindrapport van de Zuid-Afrikaanse Waarheidscommissie is gebleken dat de meeste slachtoffers van het apartheidsregime niet in Zuid-Afrika vielen, maar bij de bezetting van Namibië en de oorlogen in de frontlijnstaten. In de documentaire Over de Grens van Saskia Vredeveld vertellen vier blanke oorlogsveteranen over hun eigen daden en over wat zij hebben gezien. Ned.3, 20.59-22.00u.

Document: Truckers. Driedelige vervolgdocumentaire over de wereld van vrachtwagenchauffeurs. Zie TV-Vooraf. Ned.1, 22.57-23.42u.

PRAATPROGRAMMA'S

Koos Postema ter plekke. Postema op locatie in gesprek met mensen voor wie die plek bijzondere betekenis heeft. Vandaag vanuit het asielzoekerscentrum in Aalten. Ned.3, 19.25-19.55u.

Zaal over de Vloer. Journalist Rik Zaal en cameraman Frans Bromet gaan op bezoek bij Maarten 't Hart. Net5, 19.25-19.55u.

KUNST

Zeeman met Boeken. In eerste uitzending van dit seizoen spreekt Michaël Zeeman met Margot Dijkgraaf, Maarten Doorman en Dirk van Weelden over Dubbelliefde van Adriaan van Dis, Slangenkuil van Moses Isegawa, Een springende Fontijn van Martin Walser en Elementaire Deeltjes van Michel Houellebecq. Ned.3, 23.12-0.02u.

Omnibus: Roddy Doyle, Ha Ha Ha. Profiel van de populaire Ierse auteur Roddy Doyle, bekend van o.a. The Commitments, The Snapper en Paddy Clarke Ha Ha Ha. Met veel aandacht voor Doyles nieuwe roman A Star called Henry, het eerste deel van een trilogie over Ierland in de twintigste eeuw. BBC1, 23.40-0.30u.