Ligthert opvolger Leonard Frank

Regisseur Rob Ligthert wordt de nieuwe artistiek leider van het Theater van het Oosten. Ligthert (35), die nu samen met toneelschrijver Peer Wittenbols de Maastrichtse toneelgroep De Federatie leidt, volgt Leonard Frank op.

Het bestuur van het Theater van het Oosten zocht acht maanden naar de opvolger van Frank. Onderhandelingen met Theatergroep Hollandia liepen op niets uit. Vervolgens zocht het Theater van het Oosten contact met jongere, regionale gezelschappen, op aanbeveling van de staatssecretaris Van der Ploeg volgens Herman Hofman, de secretaris van het bestuur. Na gesprekken met Het Oranjehotel en Growing Up in Public werd uiteindelijk de leiding van De Federatie aangetrokken.

Rob Ligthert wordt voor vier jaar de artistiek leider van het Theater van het Oosten, Wittenbols verhuist mee. Ligthert gaat werken met een kleine, vaste groep acteurs. Op 1 januari 2001 moet er een nieuw gezelschap zijn onder een andere naam. Hofman wil het geen fusie van de twee gezelschappen noemen, ,,dat zou betekenen dat wij alle verantwoordelijkheden van De Federatie overnemen''.