Bill Gates wil uitzendrechten Premier League

Bill Gates, de rijkste man van de wereld, wil 3,2 miljard gulden bieden voor de uitzendrechten van de hoogste Engelse voetbalcompetitie, de Premier League. Phil Carling, commercieel directeur van de Engelse voetbalbond FA, zegt dat in een interview met de Singaporese krant Sunday Times.

,,Eerlijk gezegd denk ik dat zelfs dat bedrag niet genoeg is om de rechten te verwerven'', aldus Carling. ,,Het zal minstens 4,5 miljard moeten zijn.'' Gates, eigenaar van computerbedrijf Microsoft, zou samen met Barclay Knapp, directeur van kabeltelevisie- en telecommunicatiebedrijf NTL Inc., een gooi doen naar de rechten. ,,De Engelse competitie heeft een mondiale uitstraling en deze mediagiganten weten dat'', zei Carling. Gates' vermogen wordt geschat op 90 miljard dollar. (Reuters)