`Wervelwind': Rusland heeft al 11.000 verdachten

Russische politietroepen hebben de afgelopen week ruim 11.000 verdachten aangehouden in het kader van `Operatie Wervelwind' tegen terroristen. Dat maakte minister van Binnenlandse Zaken Vladimir Roesjailo gisteren bekend. 2.200 van hen werden al eerder gezocht, 9.000 worden verdacht van nieuwe misdrijven. Ook zou de politie 74 bommen hebben gevonden. De leider van de de Tsjetsjeense gemeenschap in Moskou klaagde gisteren dat de politie willekeurig Tsjetsjenen en andere `donkere types' arresteert. Twee Tsjetsjenen van 32 en 40 jaar worden ervan verdacht bomaanslagen te hebben gepleegd. Aan hun handen en in hun huis zouden sporen zijn gevonden van het explosief dat bij de recente aanslagen op flatgebouwen is gebruikt. De verdachten zeggen dat de politie het bewijs heeft gefabriceerd. In de terreurcamapagne tegen woonblokken van de afgelopen weken zijn ruim driehonderd Russen omgekomen. (AP)