Twente laat op dreef bij Cambuur

De spelersgroep van FC Twente liet deze week het bestuur weten dat het graag verder wil met Fred Rutten als hoofdtrainer. De tijdelijke opvolger van de vertrokken Hans Meyer zag gisteravond in de uitwedstrijd bij Cambuur tot zijn verbazing zijn elftal pas na rust de indruk wekken voor hem door het vuur te willen. Het bleek uiteindelijk voldoende om de 1-0 achterstand ongedaan te maken, 1-3.

Daarmee houdt Twente aansluiting met de middenmoot en wacht Cambuur nog steeds op de eerste overwinning. De Friezen speelden opnieuw een aardige wedstrijd, maar zijn defensief kwetsbaar. Om zijn verdediging te ontlasten, besloot trainer Kruys zijn ploeg met aanvallende bedoelingen het veld in te sturen.

Cambuur startte veel agressiever dan Twente en werd al in de 6de minuut beloond voor de vechtlust. Van der Heide gaf een fraai steekpassje op Nelisse. Oog in oog met doelman Boschker maakte de huurling van Feyenoord geen fout. Twente bleef het antwoord op het Friese openingsoffensief schuldig. De ploeg leed veel balverlies en verloor in de 23ste minuut middenvelder Peiremans die zijn enkelbanden scheurde. Ook verdediger Grujic haalde de rust niet. Hij viel uit met een spierblessure.

Na rust profiteerden de bezoekers van gestuntel in de Friese defensie. Na een overtreding op topschutter Vennegoor of Hesselink tekende Van der Laan vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker. Nadat Alflen namens de thuisploeg de paal raakte, nam Twente het initiatief over. Ter Avest liet twaalf minuten voor tijd de eerste geslaagde voorzet van de avond los en De Witte liet De Ron kansloos met het hoofd, 1-2. In blessuretijd bepaalde Vennegoor of Hesselink de eindstand op 1-3. (ANP)