Straf voor valse brieven Kennedy

Een man die documenten en brieven van Kennedy vervalste, heeft in New York een gevangenisstraf van 9,5 jaar gekregen. De 48-jarige Lawrence Cusack verdiende in vijf jaar ruim vijf miljoen dollar met de verkoop van ongeveer 200 valse handschriften, die hij toeschreef aan Marilyn Monroe, John F. Kennedy en Robert Kennedy. De documenten bevatten `bewijs' over een plan om Monroe te betalen in ruil voor haar zwijgen over een affaire met Kennedy en pogingen om de omgang met mafiafiguren en Kennedy's verslaving aan pijnstillers in de doofpot te stoppen. Cusack deed zich bij een handelaar in handschriften voor als advocaat en marinecommandant buiten dienst. De documenten zouden afkomstig zijn van zijn vader, die een geheime vertrouweling van de Kennedy's zou zijn geweest. Cusack werd in 1997 ontmaskerd. Hij maakte de fout brieven van postcodes te voorzien, maar die bestonden nog niet begin jaren zestig. (AP)