Selectie Televisie

ACTUALITEITEN

Lopende Zaken. Terwijl de wereldgemeenschap ingrijpt in Oost-Timor, heeft niemand het meer over de Molukken. Het vergeten bloedvergieten op Ambon. Ned.3, 21.40-22.20u.

Buitenhof. In gesprek met Frits Bolkestein over zijn invloed op de Nederlandse politiek. Met de bekende voor- en tegenstanders. Ned.3, 12.05-13.00u.

DOCUMENTAIRE

J.D. Salinger doesn't want to walk. Documentaire over de Amerikaanse schrijver van Catcher In The Rye (1951), het beroemde verhaal van de 16-jarige Holden Caulfield en zijn zoektocht door de straten van New York. Salinger werd met zijn boek een goeroe voor rebelse tieners maar trok zich al snel terug uit het publieke leven. Inmiddels is hij tachtig jaar oud en leeft hij nog altijd verborgen op het platteland van New Hampshire. Hij heeft sinds 1963 niets meer gepubliceerd maar wordt nog steeds door fans achtervolgd. Ned. 3, 22.50-23.40u.

The Spying Game. Documentaire over de rol van de geheime diensten in de Koude Oorlog. Vandaag in het eerste deel gaat het over de KGB, met een kijkje in Stasi-archieven en gesprekken met gepensioneerde Russische en Oost-Europese geheimagenten. BBC 2, 21.00-21.50u.

KUNST

De Plantage. Adriaan van Dis vertelt over zijn nieuwe roman Dubbelliefde, over de belevenissen van een jongen uit 't Gooi in het Amsterdam van de jaren zeventig. De Amerikaanse ambassadeur in Nederland Cynthia Schneider bezocht met Van Dis Rembrandt Zelf, een tentoonstelling van Rembrandts zelfportretten die volgende week in het Haagse Mauritshuis wordt geopend. Ned.3, 17.00-18.00u.

Close-up. `Gek van Monet' De werken van de Franse schilder Monet (1840-1926) blijven populair: ze hangen in musea over de hele wereld en er worden recordbedragen voor geboden op veilingen. De merchandising van zijn werk bereikte de afgelopen jaren een hoogtepunt. Deze documentaire onderzoekt de gekte rond Monet en geeft een beeld van de man en zijn werk. Ned.1, 18.32-19.29u.

AMUSEMENT

Het Gouden Beeld. Verslag van de uitreiking van de Gouden Beelden, de Nederlandse tv-vakprijzen voor 1999. Freek de Jonge reikt de Tros Publieksprijs uit aan `het programma van de eeuw', door een onderzoek van Intomart aangewezen. Vakjury's kennen prijzen toe aan de beste televisiemakers, presentatoren en acteurs van het afgelopen seizoen, onder andere aan Sonja Barend. Ned.2, 21.00-23.00u.