Selectie Radio

O.V.T. De gedroomde eeuw; honderd jaar idealen en illusies. Afl. 38: Strijdt vereend zonder onderscheid van richting. Over het verzet in Nederland in de Tweede Wereldoorlog tegen de Duitse bezetter. (Dit onderdeel wordt voorafgegaan door een column van André van der Louw). Radio 1, ca. 11.15-12.07u.

Ophef en vertier. Met onder meer de opera Tristan en Isolde die in première gaat. Verder een reportage van Huis Marseille voor fotografie in Amsterdam, en een gesprek met Jos van Putten maker van The making of a new empire, een documentaire over de Tsjetsjeense mafia. Ook: Louis Couperus en andere kunst. Radio 2, morgen, 14.00-16.00u.

De Radio 5 Documentaire. Veertig jaar geleden schreef de dichter en schrijver Hans Andreus (1926-1977) de roman Valentijn. Een zachtaardige parodie op kunst met een grote K en het leven met een grote L. Het boek is als het ware een een parodie op het leven van Hans Andreus zelf. Biograaf Jan van der Vegt komt aan het woord en er is een fragment te horen uit een van de vele hoorspelen die Andreus heeft geschreven. Samenstelling: John Jansen. Radio 5, morgen, 13.05-13.50u.