Selectie Radio

Spijkers met koppen. Met Wim Bosboom die zich zorgen maakt over het ouderenbeleid en Kamerlid Van Bommel (SP) over de verhuizing door scholieren van de bibliotheek in Vlissingen. Verder blijkt de Nederlandse punkscene springlevend en komt de Amsterdamse partij Mokum Mobiel met een nieuw plan om de diefstal van fietsen aan te pakken. Presentatie Felix Meurders en Dolf Jansen. Radio 2, 12.00-14.00u.

Spektakel. Kunst- en cultuurprogramma met special over La Alhambra, het laatste bolwerk van de Moorse koningen in Spanje. Verder een radioverhaal over de Amerikaanse zangeres Alberta Hunter (1895-1984), die in de jaren `20 optrad met o.a. Fats Waller en louis Armstrong, maar die op 59-jarige leeftijd koos voor een anonieme baan in de verpleging. Radio 5, 17.02-18.00u.

Weekendcafé. Jac.Goderie ontvangt muzikant Stef Bos als stamgast in zijn weekendcafé. Cherry Wijdenbosch komt vertellen over de nieuwe cd die zij gemaakt heeft. Zondag is Joost Nuissl stamgast in het weekendcafé. Hij is directeur in de Kleine Komedie in Amsterdam. De renovatie van dit podium van de kleinkunst nadert zijn einde. Nuissl praat hierover en over het Kleinkunstcarrousel dat in de Kleine Komedie te zien is deze maand. Ook nieuwe muzikanten in het café. Radio 2, 16.00-18.00u.

Het roze rijk. Het enige radioprogramma voor homoseksueel Nederland. Met o.a. terugblik op gesprek tussen de COC's van Groningen en Friesland en bisschop W. Eijk, vrouwen die na hun vijftigste hun lesbische identiteit ontdekken, de gay-scene in Mongolië en een reportage over het toneelstuk Constant Kavafis van Hein Kastelijn. Radio 5, 18.02-18.45u.